tirsdag den 31. december 2013

Novation Launchpad - fedeste legetøjstrigger - DIY DJ

Godt nytår
Jeg vil lige reklamere for en musik-app til iPad, jeg faldt over denne uge. Indtil videre er den gratis, men har nogle in-app tilkøb af ekstra lyde o.s.v. Det har jeg nu ikke savnet endnu.
Jeg har ikke prøvet at DJ'e med en rigtig hardware-trigger (Ableton og sådan noget), så mine meninger om app'en er udelukkede som LEGETØJ).

Jeg installerer og er straks igang. Et layout på 8x8 pads er klar til mig i "House" stil. De er ekstremt intelligent sat op, så 4-takters samples kører færdig før de stopper eller afløses, medens andre "stabs" bare kører af og forsvinder igen.

Jeg sidder her og laver det lækreste og autentiske dubstep blot ved at trigge og kombinere knapperne på forskellig vis. Og det lyder efter min (inkompetente!) mening vildt fedt.

Appen har også nogle filter-effekter i realtime, en mixer og en række knapper, der kan lave de karakteristiske "stutter"-effekter. Det er svært at forklare med ord, hvor sejt det er, så min opfordring er PRØV det selv mens det er gratis.

Man kan optage og dele sine mix hvis man skal blære sig lidt overfor vennerne eller måske har brug for et soundtrack til en Instagram-video. https://appsto.re/dk/QNk1I.i

Ingen kommentarer: