søndag den 28. juli 2013

Update vdr noder på iPad

Lidt ferie-surfing bragte mig lige forbi 3 spændende informationer vdr. noder på iPads og andre tablets:


1. Min foretrukne nodeapp til iPad, ForScore har (eller har fået?) indbygget en funktion til at scanne noder med front-kameraet, rette dem til i farve og form og gemme dem i ForScores bibliotek. Jeg har tidligere (i uvidenhed?) løst opgaven med papirsnoder udleveret af band-leaderen i sidste øjeblik med en særlig app. Workflowet er nu blevet fuldstændig sømløst - klik på kamera i ForScore, fotografer siderne og klik gem. Resten af bandet når ikke at opdage, hvad du laver!

2. Der er begyndt at ske noget på Android-fronten. For det første ser jeg jævnligt Android tablets til priser under 800 kr. !  For det andet er der dukket en app op, som kommer tæt på ForScore i funktionalitet, nemlig MobileSheets. Jeg har ingen Android tablet at lege med, så jeg kan kun støtte mig til producentens egne ord samt nogle anmeldelser. Men det ser lovende ud - og med en prisfaktor 4x er det værd at undersøge. Nogen, der kan låne mig en Android-tablet i nogle uger?3. Jeg har fundet en blog, som giver nogle fremragende analyser af fordele og ulemper ved at benytte henholdsvis papir, iPad eller Android som sit nodemedie. Forfatteren er selv klassisk sanger. Siden bugner af vel-researchet information og relevante sammenligninger.


Ingen kommentarer: