fredag den 30. april 2010

Nye tarmstrenge med ekstra sustain: Lenzner Supersolo Jazz

Siden jeg for 5 år siden skiftede til tarmstrenge på min rock'abilly bas, har jeg holdt fast ved Lenzners Classic Supersolo strenge. Alle 4 strenge er lavet af ren svinetarm. Dengang var de en revolution for min sound og faktisk også for mit spil med deres ekstreme attack og meget korte, træagtige sustain. Perfekt til rock'abilly og New Orleans funky mardi-gras og jazzy numre. Perfekt til sammenspil med 42" stortromme. Kort sagt: perfekt til mit faste band gennem mange år Neanders.

På det seneste har jeg imidlertid fået rigtig mange jobs med singer-songwriteren Hans Jørn Østerby samt spillet til rigtig mange gudstjenester og kirkekoncerter og fællessang-arrangementer i missionshusene. I disse mere akustiske setups har jeg savnet lidt sustain og definition på bassen.

Jeg spurgte min trofaste bas-techie og lyd-mentor Bjarne Kristensen (http://www.kontrabas.com/) til råds, og han lånte mig et sæt Lenzner "jazz". Det er også tarmstrenge, men kun g-strengen er ren tarm. D-strengen er omtvundet med en nylonlegering og A og E-strengene er omtvundet med sølv. I begyndelsen var jeg lidt skuffet. Roundwound-strenge kan godt have en irriterende metallisk lyd og således også disse. Desuden tabte de stemningen sindssygt hurtigt så jeg måtte stemme midt i et nummer ofte.
Men nu efter en måned er de åbenbart faldet bedre til på bassen, for nu er det FULDSTÆNDIG PERFEKTE til mit behov. Jeg har stadig det boomende attack fra tarmstrengene, metalklangen er helt forsvundet, de holder stemningen, og de har fået en meget smuk tone og sustain. Egaliteten på tværs af strengene er langt bedre end det rene tarm-sæt både lydmæssigt og volumenmæssigt.

Jeg har fået glæden ved at bruge min bas akustisk tilbage. Tak Bjarne, tak Lenzner.

Jeg har uploadet et par lydklip på youtube, jeg håber, de kan give et indtryk at strengenes sound.kh Henrik

Ingen kommentarer: