fredag den 25. april 2014

Skjern Downtown - som set fra MineCraft og Geodætisk Institut

Kort og matrikelstyrelsen, geodætisk institut m.fl. har udgivet alle geodætiske data om Danmark som minecraft-worlds. Fuldstændig fantastisk projekt.

En eller anden kløgtig medarbejder har kunnet se det oplagte i  at konvertere eksisterende data til noget, MineCraft kan forstå. Resultatet er Danmark delt op i bidder på 10x10 km - som hver fylder omkring 3Gbyte! Giv ham/hende en klækkelig lønforhøjelse, for Danmark og Kortstyrelsen har fået mere positiv omtale og interesse idagend de seneste 100 år!

Kvaliteten af MineCraft-renderingen skal jeg ikke gøre mig klog på - jeg har selvfølgelig downloadet min hjemegn og set mig omkring der. Min konklusion er:
- Nøjagtigheden og valg af farver og blokke til at repræsentere forskellige data fra de oprindelige kort er fantastisk. Det er nemt at genkende veje og natur-features fra min by, Skjern.
- Huse er repræsenteret ved tilfældigt farvede, flad-tagede bygninger i farvestrålende farvevalg - og jeg genkender ikke min by, kun det overordnende layout af den (som et landkort).
- Ved kanten af min 10x10km chunk slutter verden ikke -den fortsætter som et fuldstændig random og upassende alpelandskab - det havde været bedre for oplevelsen, hvis verden endte i en lodret mur eller bare fortsætte som tom prærie. Bjergene i horisonten ødelægger min oplevelse.

Selve opgaven med at finde, downloade og installere verdenen i min MineCraft var en tung opgave. Men mon ikke nogen vil finde en forretningsmodel for servere med adgang til verdenerne. Kortstyrelsen stiller selv 6 servere til rådighed - jeg er ikke klar over, om man så kan bevæge sig i hele Danmark eller kun i 6 udvalgte bidder.

For at hjælpe andre, med et sådant projekt forsøger jeg lige at samle de ressourcer og tips, jeg selv fik brug for da jeg lagde Skjern ind på min egen server:

- Instruktion i at hente data http://gst.dk/emner/frie-data/minecraft/download-data/
(man skal oprette sig som bruger og klikke sig igennem nogle kort for at vælge det rette område. Det går laaangsomt!)
- Selve download-sitet http://download.kortforsyningen.dk/
- Køb og download MineCraft Klienten www.minecraft.net
- Filen fra kortstyrelsen.dk er en zip-fil. Pak den ud med højreklik + udpak alle
- mappen der herved opstår skal lægges i C:\Users\BRUGERNAVN\AppData\Roaming\.minecraft\saves

Enjoy

Ingen kommentarer: