mandag den 20. maj 2013

Ipad4 vs Ipad mini - musik og lærerarbejde

Jeg har længe sværmet om min kones lækre iPad 4. Har også fået lov at låne den med på musik-job nogle gange. Det er fuldstændig fremragende at læse noder på retina-skærmen. Og med K&M's lækre mikrofonstativ-holder er noderne langt mere diskrete end med et almindeligt nodestativ og samtidig langt tættere på.

Jeg har også haft iPad'en med i skole og brugt den til mine personlige noter om forberedelse, evaluering m.v. mens min PC-laptop er bundet af at fungere som tavle sammen med lokalets Smartboard. Hvilken lettelse! Det lyder måske dumt at skulle have 2 computerdevices igang for at kunne undervise, men jeg har alt for længe lidt under afkrydsningsbøger og lommebøger som bliver væk og eleverne har for længe lidt under at jeg glemmer strukturen jeg har planlagt for dagens arbejde fordi den ligger på min PC bag ved tavleprogrammet som alle ser på Smartboardet.

Et aber-dabei er at iPad'en vejer 450 gram. Det er meget at gå rundt med i een hånd mens man taler eller lytter til eleverne. (Jeg vil senere komme ind på nogle fremragende on-the-fly evalueringsprogrammer, jeg har gang i. Alt protokol- og vurderingsarbejde automatiseret i en skøn og intuitiv lille (dyr) app: TeacherTool).
Jeg tror jeg vil tage skade af at gå rundt med en iPad 4 i venstre hånd hele dagen. Men måske er der håb:

Min søn har købt sig en iPad mini. Den har jeg heldigvis også fået lov at prøve. Til skolearbejdet er den fuldt ud lige så god som iPad 4'eren. Fin skærmstørrelse til noter, protokoller, evaluering og skal skærmen i en snæver vending vises på SmartBoardet, så er opløsningen trods alt 1024x768 ligesom projektoren.

Og iPad Mini'en vejer ingenting! Føles let som en paperback eller en Kindle i venstrehånd, jeg kan sagtens gå rundt med den hele tiden.

MEN er iPad Mini så anvendelig til noder? Det har jeg ikke haft lejlighed til at afprøve endnu. Den skal formodentlig monteres lidt tættere på øjnene - K&M er på banen med en særlig holder som desværre er i restordre.

Jeg vender tilbage med en update når mini'en er testet som nodeviser.

Ingen kommentarer: