søndag den 1. juli 2012

Skoleintrakalender på iPhone og Android

Jeg har længe haft fornøjelse af at kunne abonnere på skoleintras kalender i min googlekalender som har været mit primære planlægningsværktøj i flere år. Da jeg fik min første Android-telefon var jeg begejstret over at opdage, at skoleintrakalenderen fulgte med min googlekalender ind i telefonen blot jeg brugte den samme google-konto på telefonen som på nettet.

Da jeg skiftede til iPhone blev tingene mere komplicerede. iCal-abonnementerne fulgte simpelthen ikke med når jeg tilføjede min googlekonto til iPhonen. Efter en del eksperimenteren som inkluderede køb af et par forfærdeligt dårlige kalender-apps som påstod at løse problemet fandt jeg frem til den ENORMT SIMPLE og hurtige og effektive løsning som er skitseret i nedenstående video.

For alle jer, som endnu ikke har prøvet at tilføje et iCal-link (f.eks. skoleintra) til googlekalender, har jeg inkluderet en video som viser, hvordan dette gøres. Men det er altså primært aktuelt, hvis du gerne vil se din skoleintrakalender i din googlekalender og/eller på din Android-smartphone.

BEMÆRK at hele herligheden forudsætter at din skoleledelse (kontor, kolleger o.s.v) har gjort det til en vane at klikke initialer af når de lægger en begivenhed i skoleintras kalender. Dette er nemt at gøre, men kræver, som nævnt - at man gør det til en vane og en regel.

Håber vejledningerne må være til gavn for nogen.
Henrik

Ingen kommentarer: