fredag den 6. april 2012

Det blev en TC BH500

Efter 4 jobs med TC's BH500 bastop har jeg besluttet at det bliver mit første valg et stykke ud i fremtiden. Efter at den skuffede lidt på en "kukkasse"-scene som de ofte er i danske forsamlingshuse har jeg nu fået den prøvet på både et stort sted med stort PA og høj scene og på nogle mere intime scener.

Lyden af kraftoverskuddet på 500 watt er skøn, og den gør præcist hvad man beder den om uden nogen form for tøven eller uld i bunden.
Betjeningen er okay (selvom jeg en overgang overvejede om de mere logiske knapper på RH750-serien var nødvendige og merprisen på 4000kr værd) - man finder 3 grundlyde og lægger dem i hvert sit preset. I live situationen regulerer man så efter behov og kan enten vælge at huske den nye indstilling eller at vende tilbage til den gamle. Presets er GENIALT når man som jeg skifter mellem kontra- og elbas 2-3 gange i hvert sæt.
Lydmulighederne er langt bedre end på min gamle Ashdown. Jeg har ikke meget forstand på compressorer, men denne her lyder bare godt og naturligt ved både let og ved stenhård kompression. "Tubetone" emulerer lyden af en hårdt presset rørforstærker. Jeg har aldrig haft en rørforstærker, men ca 50% tubetone lyder virkelig lækkert til min Sandberg elbas.

Jeg er stadig lidt i tvivl, om jeg skal køre linedriveren pre eller post - altså om lydmanden skal påduttes mit skift i tonekontrol, compression og gain eller om han bare skal have det rå signal fra basserne. En prof lydmand kan sagtens skifte mellem kontra- og elbas nede på pulten, men når vi er ude uden lydmand, vil jeg mene, det kan betale sig at lade mixeren stå neutralt og så lave 2 forskellige equalizings på TC-forstærkeren og sende dem til mixeren med "post" indstillingen. De lydfolk, jeg har spurgt til råds er ikke enige.

Den indbyggede tuner fungerer fint, men tvinger mig til at vende ryggen til publikum, så jeg vender nok tilbage til  stagetuner-typen igen. Jeg har bestilt en Korg Pitchblack+ hos Thomann, fordi den både fungerer som A/B-pedal og som mute og som tuner. Så kan min gode gamle Boss TU2 blive forfremmet til kirkejob-tuner :-)

Kort sagt, så er jeg blevet meget glad for min nye TC BH500, som jeg kører gennem et enkelt Ashdown 4x10 på de fleste jobs og 2 styks på de helt store jobs.

Ingen kommentarer: