torsdag den 8. maj 2014

Skivebremser - NOW I GET IT

Min skønne nye cykel har skivebremser. Det er ikke mit valg, jeg har købt den brugt. Men netop idag gik det op for mig, at skivebremser har langt langt flere fordele end rent bremseteknisk.

For det første er det langt lettere at få hjulene af og på end jeg har oplevet på andre cykler - fordi der ikke sidder bremseklodser ved fælge om spærrer for dækket.

Men jeg har netop skiftet slange i mit forhjul her i sofaen i stuen - uden at få snavsede hænder eller pletter i sofaen. Det skyldes at fælgen som har kørt omkring 5000 km i alt slags vejr er helt ren og fuldstændig fri for det gummi- og aluminiumsstøv som normalt sidder som en fedtet hinde på fælg og dæksider. Tro mig - mine hænder var helt rene efter at have afmonteret dæk og slange og sat begge på igen.

Jeg er så glad for min #cykel #roadbike

Ingen kommentarer: